Izvor:
04.09.2016 u 23:44
0

VATRA ZAHVATILA LOVĆEN: Avioni MUP-a gase požar koji otežavaju česte detonacije municije zaostale iz rata

Vrh Lovćena danas je zahvatio požar u čijem gašenju učestvuju cetinjski i kotorski vatrogasci, ali i avioni crnogorskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema saznanjima portala CdM, gašenje požara na Lovćenu posebno otežavaju česte detonacije municije zaostale iz rata, u mestu Barutana, pa vatrogasci u ovom području rade uz veliki rizik i sa velikim oprezom.

Požar, koji je u noći izmedu 31. avgusta i 1. septembra izbio na obroncima Nacionalnog parka "Lovćen" proširio se i zahvatio područje kotorske opštine u pojasu iznad sela Mirac i Pipoljevac, i u Donjem Grblju.

Zato je, kako se navodi, kotorska Služba zaštite i spašavanja tražila pomoć Direktoratu za vanredne situacije MUP-a Crne Gore.

Gašenje požara otežava vetar, ali i to što je teren izuzetno nepristupačan. Ugroženo je i nekoliko kuća, ali njih uspešno brane vatrogasci, navodi CdM.

Tanjug
Foto: Printskrin/RTRS vijest

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter