Izvor:
21.10.2018 u 11:22
0

UGLJANIN: Status Sandžaka uslov za rešenje spornih pitanja!

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin rekao je u Sarajevu da je "rešavanje ustavno-pravnog statusa" Sandžaka i bošnjačkog naroda preduslov za trajno rešenje svih spornih pitanja koji opterećuju odnose Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i odnose bošnjačkog i srpskog naroda.

Na sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Krug 99" o temi "Regionalna stabilnost i uloga nacionalnih manjina", on je rekao i da pravo na samoopređeljenje garantuje građanima Sandžaka da uspostavljaju i razvijaju saradnju sa Bosnom i Hercegovinom koja, kako on smatra, ne može biti manjeg obima od specijalnih i paralelnih veza Republike Srpske sa Srbijom.

Ugljanin je ocenio i da su predstojeći izbori, 4. novembra, na kome biraju nacionalna veća nacionalnih manjina, za njih od posebne važnosti, jer im, kako tvrdi, posle raspada bivše zajedničke države SFRJ još nije priznato ranije stečeno pravo naroda.

On je podsetio da su se građani Sandžaka, koristeći pravo na samoopređeljenje, na referendumu 1991. godine izjasnili za autonomiju Sandžaka.

Prema njegovim rečima, "Dejtonskim sporazumom zaustavljena agresija Srbije, Crne Gore i delomično Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu, ali nije rešena jugoslovenska kriza".

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter