Izvor:
26.10.2018 u 13:25
0

Novi skandal crnogorske vlasti: U Pljevljima zabranjen skup posvećen ujedinjenju sa Srbijom!

Vlast u Pljevljima koju predvodi Demokratska partija socijalista a u kojoj su još i Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate, zabranila je Svečanu akademiju povodom krsne slave grada Svete Petke i 100 godina od oslobođenja i ujedinjenja Crne Gore i Srbije, a koja je trebalo da se održi u petak veče sa početkom u 19 časova u Domu Vojske.

Akt o zabrani potpisao je opštinski sekretar za kulturu Mersudin Halilović, inače član stranke Socijaldemokrate predsednika crnogorske Skupštine Ivana Brajovića.

Organizator skupa Srpski kulturni centar „Patrijarh Varnava“ iz Pljevalja ranije je za održavanje skupa zatražio salu Doma kulture što nije odobreno, ali je odobrena sala Doma Vojske. U aktu koji je u petak uručen organizatoru zabranjuje se korišćenje i sale Doma Vojske, uz izgovor da je korišćenje sale zatraženo samo za Akademiju povodom krsne slave grada Svete Petke i obrazloženje:

-Obaveštavamo Vas da povlačimo saglasnost o ustupanju sale Doma Vojske Crne Gore za navedenu Svečanu akademiju, zato što je događaj koji planirate, po svojoj sadržini suprostavljen državnim tekovinama Crne Gore i nije primeren ni istorijskom ni savremenom trenutku Crne Gore i Pljevalja.

Inače, svečanosti povodom Svete Petke i oslobođenja i ujedinjenja Crne Gore i Srbije održavaju se u Pljevljima već decenijama, jer je ovaj grad na taj datum, 27. oktobra, dva puta oslobođen – 1912. godine od Turske i 1918. godine od Austrugarske.

Na Akademiji je trebalo da govori i Njegovo preosveštenstvo episkop mileševski Atanasije, predsednik Srpskog nacionalnog vijeća Crne Gore Momčilo Vuksanović, akademik Ljubomir Zuković, a u kulturnom programu nastupe brojni izvođači iz Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

novosti.rs
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter