Italijan ukazao na to šta radi Tačijeva vlast: Korupcija, organizovani kriminal...

Bivši šef ekonomske jedinice pri Međunarodnoj civilnoj kancelariji na Kosmetu Andrea Lorenco Kapuzela ukazao je na četiri tačke koje se odnose na Hašima Tačija.

Doktor međugraničnog uporednog prava iz Milana, kako prenosi Kossev, upozorio je i na odnos zvaničnika Evropske unije prema predsedniku samoproglašene države.

“Pod jedan – Evropska unija je uspostavila Specijalni sud za ratne zločine. Pod dva – Tači je očigledno osumnjičeni. Pod tri – Federika Mogerini i Johanes Han žele zamenu teritorija koju zagovara Tači. Pod četiri – Federika Mogerini je izabrala sudije i tužioce za sud“, naveo je Kapuzela. 

Potom je “povezao“ sve četiri tačke. 

“Mogu li tačke od jedan do četiri da doprinesu da se objasni zašto ovaj sud još uvek nije ni protiv koga podigao optužnicu?“, upitao je Kapuzela. 

Kapuzela koji je na svojoj Fejsbuk stranici komentarisao aktuelne teme na Kosovu, važi za značajnog poznavalaca i istovremeno i oštrog kritičara EULEX-a i dela političkog vrha Kosova. 

“Postoje mnogobrojni indikatori koji ukazuju da je politička elita na Kosovu uključena u korupciju i organizovani kriminal, ali i posle deset godina ni jedna značajna politička figura nije uhapšena, niti je sprovedena istraga, niti je krivično gonjena,“ ocenio je ranije ove godine u intervjuu za Dojče vele, a slične stavove izneo je i u prethodnom intervjuu za KoSSev koji je dao u Nemačkoj.

 

b92.net
Foto: Twitter@HashimThaciRKS, Facebook/Filipovic Biljana

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:00 Vesti
14:30 Parovi - Nedeljni ručak
16:00 Ćirilica - Repriza
17:30 Telemaster
18:20 Glamur
18:55 Upoznajte Parove
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live