Italijan ukazao na to šta radi Tačijeva vlast: Korupcija, organizovani kriminal...

Bivši šef ekonomske jedinice pri Međunarodnoj civilnoj kancelariji na Kosmetu Andrea Lorenco Kapuzela ukazao je na četiri tačke koje se odnose na Hašima Tačija.

Doktor međugraničnog uporednog prava iz Milana, kako prenosi Kossev, upozorio je i na odnos zvaničnika Evropske unije prema predsedniku samoproglašene države.

“Pod jedan – Evropska unija je uspostavila Specijalni sud za ratne zločine. Pod dva – Tači je očigledno osumnjičeni. Pod tri – Federika Mogerini i Johanes Han žele zamenu teritorija koju zagovara Tači. Pod četiri – Federika Mogerini je izabrala sudije i tužioce za sud“, naveo je Kapuzela. 

Potom je “povezao“ sve četiri tačke. 

“Mogu li tačke od jedan do četiri da doprinesu da se objasni zašto ovaj sud još uvek nije ni protiv koga podigao optužnicu?“, upitao je Kapuzela. 

Kapuzela koji je na svojoj Fejsbuk stranici komentarisao aktuelne teme na Kosovu, važi za značajnog poznavalaca i istovremeno i oštrog kritičara EULEX-a i dela političkog vrha Kosova. 

“Postoje mnogobrojni indikatori koji ukazuju da je politička elita na Kosovu uključena u korupciju i organizovani kriminal, ali i posle deset godina ni jedna značajna politička figura nije uhapšena, niti je sprovedena istraga, niti je krivično gonjena,“ ocenio je ranije ove godine u intervjuu za Dojče vele, a slične stavove izneo je i u prethodnom intervjuu za KoSSev koji je dao u Nemačkoj.

 

b92.net
Foto: Twitter@HashimThaciRKS, Facebook/Filipovic Biljana

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Kviz: Naslovna strana
11:55 Vesti
11:58 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:15 Serija: Suze moje sestre
15:15 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:05 Serija: Suze moje sestre
19:00 Upoznajte Parove
21:00 Goli život
22:00 Parovi - Roditeljski sastanak
02:30 Parovi - Live