Izvor:
07.09.2016 u 18:42
0

NATO: Referendum u Republici Srpskoj ne ugrožava BEZBEDNOST

Snage Evropske unije (EUFOR) i NATO-a u Bosni i Hercegovini smatraju neprimerenim da se pitanje održavanja referenduma o Danu Republike Srpske dovodi u vezu sa bezbednosnom situacijom u BiH, niti bilo kakve spekulacije o tome.

U EUFOR-u kažu da je to pitanje za vlasti u BiH sa kojima te snage održavaju bliske veze i ističu da će EUFOR nastavljati da pruža podršku domaćim vlastima pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja, javlja Fena.

Iz NATO-a u BiH Feni je potvrđeno da oni, kao članica Saveta za implementaciju mira (PIC) u potpunosti podržavaju izjavu Upravnog odbora PIC-a u vezi s najavljenim referendumom.

U fokusu interesovanja je, kako navodi Fena, godišnja vežba "Brzi odgovor 2016" koja će biti održana na Manjači pored Banjaluke od 30. septembra do 5. oktobra, što će biti prilika da građani BiH vide kako se odvija kontinuirana saradnju između EUFOR-a i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

"Elementi snaga iz NATO-ove misije Kfora, Ujedinjenog Kraljevstva, Mađarske i Portugala će rasporediti svoje vojnike iz sastava Rezervnih snaga EUFOR-a, koji će podržati ovu misiju. Vežba je kombinovana obuka za operacije podrške miru većeg obima, što je i ključni deo izvršnog mandata EUFOR-a", rečeno je iz EUFOR-a.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter