DODIK PORUČIO: Nova Vlada biće formirana do kraja meseca!

 

 

 Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik očekuje da bi nova Vlada mogla da bude formirana do kraja meseca.

- Moj cilj je stabilna većina koja će omogućiti nesmetano funkcionisanje institucija i pokazati da je Republika Srpska stabilniji deo BiH. Već od ponedeljka krećemo sa našim međustranačkim sastancima - naveo je Dodik..

 Istakao je da će učiniti sve da Republika Srpska što pre konstituiše institucije kako bi mogla da pristupi usvajanju strateških dokumenata. Ponovio je da će potpredsednik SNSD-a Radovan Višković biti mandatar za sastav Vlade Srpske.

- Politiku ne možemo svoditi na to kome koje mesto pripada u vlasti. Imamo ozbiljna pitanja koje moramo da uradimo, među kojima je i promena mentaliteta mnogih ljudi koji dobijaju odgovorne dužnosti -rekao je Dodik.

Naglasio je da je glavni prioritet Republika Srpska njeno pozicioniranje i da to moraju svi da rade, i u Srpskoj, i na nivou zajedničkih institucija BiH.

- Onaj koji to ne bude radio, neće biti potreban, jer je važno da imamo strukturu koja može da iznese probleme vremena koje dolazi i koja je nacionalna i patriotska - rekao je Dodik.

 Njegov cilj, kako kaže, jeste stabilna većina u Narodnoj skupštini Srpske, koja će obezbediti da sve nesmetano funkcioniše. Dodik je ponovio da se mora promeniti odnos onih koji će biti izabrani na funkcije na nivou BiH.

- Položiću zakletvu u Narodnoj skupštini i predložiću novi zakon kojim će biti propisano da svi iz Srpske koji budu birani za nivo BiH moraju položiti zakletvu u Parlamentu Srpske. Ta odgovornost mora biti vidljiva - rekao je Dodik, koji je novoizabrani srpski član Predsedništva BiH.

 

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Novajlije reality
13:55  Vesti
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18.10  Serija: Suze moje sestre
19:00 Čađava mehana
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Novajlije
21:00  Ćirilica 
23:00  Novajlije reality