Izvor:
18.11.2018 u 20:42
0

SKOPLJE: Protest zbog promene imena države Makedonija u Republika Severna Makedonija!

U Skoplju je večeras ispred makedonskog Sobranja održan protest na kojem su demonstranti zatražili da se obustavi procedura za izmene Ustava, da se poništi Prespanski sporazum o promeni imena države u Republika Severna Makedonija i da se trajno zaštiti ime Makedonije.

Protest je organizovalo udruženje "Bojkotujem ustavne promene", prenosi MIA.

Učesnici su rekli da se protive, kako kažu, nelegalnoj promeni imena i zatražili ostavku vlade, raspuštanje parlamenta i vanredne parlamentarne izbore.

Demonstranti su najavili da će od sutra započeti blokade glavnih saobraćajnica vozilima i mehanizacijom, kao i da će održati proteste u Skoplju i drugim gradovima do ispunjavanja zahteva.

Ranije danas i makedonska dijaspora koja se protivi promeni Ustava i imena Republike Makedonije, pozvala je na masovne proteste protiv aktuelne vlade Zorana Zaeva.

Izvor: Tanjug
Foto:Twitter/printscreen/Mitra Nazar

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter