Izvor:
03.12.2018 u 16:33
0

HARADINAJ: Uvećani porez, povećana proizvodnja!

Premijer tzv. Kosova, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas, uoči dolaska komesara Johanesa Hana u Prištinu, da povećane takse na robu iz Srbije i BiH pozitivno utiču na domaću proizvodnju i da je ona u mnogim segmentima povećana, prenela je agencija MaxFaks.

"Iako se radi o prvim danima nakon uvođenja naknade i još uvek postoje akcije, prvi podaci pokazuju da naknada pozitivno utiče na rast domaće proizvodnje. Proizvodnja građevinskih proizvoda porasla je za 20 odsto, a prerada higijenskih proizvoda od papira za 40 odsto. Imamo izrazito povećanje proizvodnje sokova, vode, ulja i piletine od 10 do 20 procenata. Takođe, proizvodnja lekova porasla je za 10 odsto ", tvrdi Haradinaj na Sajmu poljoprivrede.

Dodao je da će to uticati i na rast bruto domaćeg proizvoda i na povećanje broja zaposlenih.

"Važno je da ova mera utiče na povećanje kapaciteta i kvaliteta", rekao je premijer privremenih prištinskih institucija i ponovio da će dodatno uvećani porez biti ukinut kada Srbija prizna Kosovo.

Haradinaj je, dodaje se, rekao da je Priština posvećea ispunjavanju sporazuma CEFTA, ali samo kao ravnopravna strana potpisnica.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Gazeta Sheshi‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter