Izvor:
05.12.2018 u 07:31
0

DEMONSTRACIJE ZBOG HAPŠENJA LIDERA MEDOJEVIĆA U CRNOJ GORI: Biće podeljeni žuti prsluci kao u Francuskoj!

Veliki protest opozicije u Crnoj Gori najavio je jedan od lidera stranke Demokratski front Andrija Mandić, koji je kazao da će na tim protestima demonstrantima biti podeljeni žuti prsluci kao što imaju demonstranti u Francuskoj.

On je istakao da su u utorak MUP-u prijavili taj protest i da će se protesti održavati svake večeri zbog hapšenja lidera DF Nebojše Medojevića.

Mandić je nakon sednice Kolegijuma Skupštine Crne Gore, u utorak rekao da je otvoren novi set tema kako bi pronašli rešenje za tešku i duboku političku krizu u Crnoj Gori.

Mandić je rekao da aktuelna kriza hapšenja poslanika može biti rešena i bez održavanja sednice crnogorskog parlamenta.

Odgovarajuci na pitanje da li je bilo reči o zakazivanju sednice Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o donošenju obavezujuceg akta o poslaničkom imunitetu, kazao je da "postoje drugaciji načini da se reši kriza", ne precizirajući na koje načine misli.

Mandić je kazao da Demokratska partija socijalista (DPS) nije imala predloge kao i da će se o predlozima raspravljati na sednici Kolegijuma koja bi trebalo danas da se održi.

Lider Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF Milan Knežević je istakao da je na Fejsbuk stranici Demokratskog fronta objavljeno njegovo i Medojevicevo svedočenje, čime, kako je naglasio, demantuju neistine iz Višeg suda i određenih politickih i pravosudnih krugova, da su odbili da svedoče.

Potvrdio je da se neće dobrovoljno predati, niti da će odustati od "ove političke borbe".

Predsednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović istakao je da skupština u okviru svojih Ustavnih ovlašćenja nastoji da nađe najbolje rešenje za prevazilaženja nastale situacije.

On je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da je to konstatovano na jučerašnjem Kolegijumu predsednika Skupštine.

– Redovne konsultacije koje obavljamo imaju za cilj da jednu politicki i pravno komplikovanu situaciju pokušamo da razjasnimo i prevaziđemo u okviru državnih institucija – kazao je Brajović.

On je istakao da svi poslanički klubovi aktivno učestvuju, bez obzira na različite stavove i evidentne političke razlike.

– Ističem da je velika naša odgovornost kao predstavnika gradana da u parlamentu postupamo mudro i pažljivo i da merimo reči koje izgovaramo. Isto to očekujemo od svih pojedinaca i insitucija van njega – porucio je Brajović.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@MHookins

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter