Izvor:
05.12.2018 u 22:03
0

VESELJI NA PUTU ZA SAD: Cilj posete koordinacija sa američkim partnerima pred formiranje vojske i pomoć za povećanje vojnih kapaciteta!

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji otputovao je u posetu Sjedinjenim Američkim Državama, tokom koje će održati sastanke sa visokim zvaničnicima američke vlade i Kongresa.

– Predsednik kosovske skupštine će u SAD imati sastanke sa političkim predstavnicima i vojnim liderima s kojima će razgovarati o jačanju saradnje u vojnoj sferi u novim okolnostima kada se očekuje transformacija Kosovskih snaga bezbednosti u oružane snage Kosova – navode mediji.

Na sastancima u Vašingtonu i Njujorku, kako se navodi, Veselji će razgovarati o saradnji i prijateljstvu između dve strane, kao i o nastavku američke podrške Kosovu u svim oblastima. Veselji će, takođe, boraviti u američkoj saveznoj državi Ajovi.

Još jedan prištinski list pisao je ranije da će Veselji danas putovati u SAD radi konsultacija o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku. Veselji će u SAD boraviti nekoliko dana i da se očekuje da će imati sastanke sa visokim zvaničnicima Stejt departmenta.

Ova poseta, naveli su isti izvori, biće realizovana pre sednice parlamenta 14. decembra, kada će se poslanici izjasniti o paketu zakona o transformaciji KBS u vojsku.

Kosovski mediji su pisali da će Veselji otputovati u SAD kako bi koordinisao poslove sa američkom državom pre nego što se izglasaju nacrti zakona o vojsci, kao i da bi potpisao nekoliko sporazuma koji imaju za cilj snabdevanje vojske Kosova naoružanjem.

– Cilj posete su koordinacije sa američkim partnerima pred formiranje vojske, te pomoć SAD za povećanje vojnih kapaciteta – rekao je neimenovani izvor tom listu.

Predsednik Skupštine, prema istim izvorima, imaće sastanke u Pentagonu, u Beloj kući, a boraviće i u Ajovi.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter