Izvor:
06.12.2018 u 19:19
0

AMBASADOR SAD U PRIŠTINI: Formiranje vojske pozitivan korak!

Novi americki ambasador u Prištini, Filip Kosnet ocenio je da je najavljeno formiranje vojske Kosova, o kojoj će parlament raspravljati 14. decembra, "pozitivan korak". Kosnet, koji je nedavno na mestu ambasadora u Prištini zamenio Grega Delavija, rekao da su kosovski lideri rekli da će ta vojska u budućnosti biti deo "međunarodnih mirovnih operacija".

– Kosovo je došlo do tačke kada, umesto da samo koristi mehanizme međunarodne bezbednosti, može i doprineti, što je dobrodošlo – rekao je Kosnet.

Komentari americkog ambasadora usledili su posle glasnih kritika NATO, Rusije i Srbije na najavljeno formiranje vojske Kosova, o čemu bi poslanici u kosovskom parlamentu trebalo da raspravljaju i verovatno i glasaju 14. decembra.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/agankosumi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter