Izvor:
10.12.2018 u 10:04
0

PRIŠTINA DOBILA VOJNA VOZILA OD AMERIKE: Vašington stvara oružane snage!

PRIŠTINA – Viskokomobilna višenamenska vojna vozila (HMMWV) stigla su iz SAD na Kosovo i očekuje se da će biti na raspolaganju tzv. oružanim snagama Prištine.

Kako se navodi, na Kosovo su stigla 24 blindirana oklopna vozila "Hamvi" (Humvee), i podseća da je u julu ove godine kosovska vlada potpisala ugovor o kupovini 51 vozila.

Ceremonija prijema održana je u prostorijama kasarne Bezbednosnih snaga Kosova u Prištini i na njoj su učestvovali visoki lokalni zvaničnici i predstavnici američke ambasade.

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izjavio je prošle nedelje da je Vašington dosledno podržavao razvoj kosovskih snaga bezbednosti i njihovu transformaciju u oružane snage.

On je za RTK na albanskom jeziku rekao da su SAD uložile puno novca u obuku, kao i da je evolucija KSB u oružane snage Kosova pozitivan korak.

Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter