HARADINAJ: Rat OVK bio je čist i sveti, i to je dokazano!

 

 Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, oglasio se povodom sve učestalijih poziva Specijalnog suda njegovim saboracima, bivsim pripadnika tzv. OVK, porukom da niko nema pravo da sramoti Kosovo, da se krije, spreči ili izbegne pravdu. 

"Rat OVK bio je čist i sveti, i to je dokazano", naveo je Haradinaj na svom Fejsbuk profilu.

"Svedočenje u Specijalnom sudu o tome kolika je naša žrtva za vladavinu prava predstavlja izazov na našem putu napred, koji ćemo prevazići i učiniti ga jedinstvenim i jačim", napisao je Haradinaj.

Saborcima je poručio i da će prištinske institucije biti uz njih i pružiti im svu neophodno pomoć u zaštiti zakonitosti.

"Žrtva naroda Kosova za slobodu i nezavisnost bila je bez presedana u novoj istoriji Evrope. Naš oslobodilački rat je bio ispravan i sveti, to je već dokazano. Od nas se tražila žrtva i suočavanje s pravdom, iako smo bili žrtve agresije", naveo je Haradinaj.

Poručio i da niko ne treba da misli i veruje da je, kako je rekao, "ova zemja osuđena na propast", te dodao da su ti pozivi za saslušanje "želja da se zadovolje interesi onih koji su izgubili rat, a danas ugrožavaju mir i stabilnost u regionu".

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Gazeta Sheshi‏

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro