HARADINAJ: Rat OVK bio je čist i sveti, i to je dokazano!

 

 Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, oglasio se povodom sve učestalijih poziva Specijalnog suda njegovim saboracima, bivsim pripadnika tzv. OVK, porukom da niko nema pravo da sramoti Kosovo, da se krije, spreči ili izbegne pravdu. 

"Rat OVK bio je čist i sveti, i to je dokazano", naveo je Haradinaj na svom Fejsbuk profilu.

"Svedočenje u Specijalnom sudu o tome kolika je naša žrtva za vladavinu prava predstavlja izazov na našem putu napred, koji ćemo prevazići i učiniti ga jedinstvenim i jačim", napisao je Haradinaj.

Saborcima je poručio i da će prištinske institucije biti uz njih i pružiti im svu neophodno pomoć u zaštiti zakonitosti.

"Žrtva naroda Kosova za slobodu i nezavisnost bila je bez presedana u novoj istoriji Evrope. Naš oslobodilački rat je bio ispravan i sveti, to je već dokazano. Od nas se tražila žrtva i suočavanje s pravdom, iako smo bili žrtve agresije", naveo je Haradinaj.

Poručio i da niko ne treba da misli i veruje da je, kako je rekao, "ova zemja osuđena na propast", te dodao da su ti pozivi za saslušanje "želja da se zadovolje interesi onih koji su izgubili rat, a danas ugrožavaju mir i stabilnost u regionu".

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Gazeta Sheshi‏

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije - Live
02:30  Posle ručka