Izvor:
18.12.2018 u 10:28
0

BJELJINSKA ŠEĆERANA U STEČAJU DONELA ODLUKU: Za 10 miliona konvertibilnih maraka prodata turskim firmama Soltist i Sariel!

Skupština poverilaca bijeljinske Šećerane u stečaju donela je odluku o prodaji imovine turskim firmama Soltist i Sariel za 10 miliona konvertibilnih maraka.

Kako se navodi, ukoliko prodaja Turcima bude realizovana Turcima, poverioci mogu da očekuju da se namiri nešto više od polovine njihovih potraživanja.

Stečajni upravnik Nebojša Matić ocenio je da je ta ponuda uslovno prihvaćena, jer kupci iz Turske nisu uplatili ni depozit od 50.000 KM, što bi njihovu ponudu kvalifikovalo kao ozbiljnu.

"Ne treba se radovati. Zašto? Prvo, da li će doći do realizacije te kupovine. Ljudi su dostavili ponudu na papiru, nisu dostavili bankarsku garanciju, nisu uplatili 25.000 evra, znači nisu ničim dokazali da je to kraj priče", rekao je Matić.

Dragica Arsić, zastupnik poverioca Mering DOO Zrenjanin u stečaju napominje da su i te kako zainteresovani da se što pre uđe u realizaciju prodaje.

"Ovo potraživanje je jedna od najveće imovine iz koje bi se namirili poverioci Meringa, odnosno naši poverioci, tako da smo mi jako zainteresovani da se što pre unovči fabrika", rekla je Arsićeva.

Kompanije iz Turske ponudile su da nakon potpisivanja ugovora, u roku od 11 meseci isplate kompletnu ugovorenu cenu, za šta mogu da obezbede i bankarsku garanciju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter