Izvor:
22.12.2018 u 07:47
0

TENZIJA ZAGREB I LJUBLJANJA: Hrvatska uputila podnesak EU na slovenačku tužbu!

Hrvatska je juče Sudu Evropske unije uputila podnesak na slovenačku tužbu kojom se Zagreb tereti za povrede prava EU kroz nepoštovanje i neprimenjivanje arbitražne odluke o granici.

Hina prenosi da je hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova saopštilo da se ovim podneskom "ističe prigovor nenadležnosti Suda Evropske unije za rešavanje spora" sa Ljubljanom.

Navodi se da je Hrvatska podnesak uputila na osnovu odluke vlade donete 20. decembra.

– Hrvatska traži da Sud u potpunosti odbaci tužbu kao nedopuštenu – navodi se u saopštenju hrvatskog ministarstva.

U njemu se dalje ocenjuje da Sud EU "nije nadležan da o zahtevima Slovenije odlučuje u postupku predviđenim članom 259. Ugovora o funkcionisanju Evropske unije, s obzirom da spor između Hrvatske i Slovenije treba da se rešava primenom pravila međunarodnog prava i da rešavanje spora ne zavisi od primene prava EU niti od njegovog tumačenja".

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter