Izvor:
28.12.2018 u 10:06
0

CRNOGORSKA VLADA USVOJILA AMANDMAN: Dozvoljeno isticanje zastava drugih zemalja!

Crnogorska vlada podržala je amandman na osnovu kojeg će i fizička lica na svim javnim mestima moći da bude isticana zastava, grb ili simbol druge države bez sankcionisanja.

Amandman je podneo potpredsednik Skupštine i poslanik koalicije Albanci zajedno, Genci Nimanbegu, koji je predložio da se izbriše član koji propisuje da će fizičko lice koje učini taj prekršaj cbiti kažnjeno novčanom kaznom od 100 evra do 500 evra ili kaznom zatvora do 30 dana.

"Uzimajući u obzir da je Crna Gora prepoznata kao multietnička i multikulturalna, kao i turistička država, gde su svi građani slobodni i ravnopravni, bez obzira na versku, nacionalnu i političku pripadnost, i da se tokom i van sezone ističu zastave stranih zemalja, smatramo da će se na ovaj način izbjeći diskriminacija fizičkih lica koja ističu zastavu, grb ili simbol druge države na javnom mjestu", navedeno je u vladinom obrazloženju, preneo je portal Analitika.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter