Izvor:
04.01.2019 u 17:40
0

NOVI DETALJI LIKVIDACIJE U LUKAVICI: Bogati srpski naslednik Miloš Ostojić (30) ubijen greškom!?

MUP Republike Srpske pustio je na slobodu sve osobe koje su privedene u okviru istrage o ubistvu Miloša Ostojića (30) iz Istočnog Sarajeva koji je 1. januara likvidiran u sačekuši ispred svog kluba "Sparta" u Lukavici.

Kako je potvrđeno u MUP RS, zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa zločinom privođeno je više osoba, među kojima i dvoje državljana Crne Gore, ali su u nedostatku dokaza pušteni.

"Tokom kriminalističke obrade nisu pronađeni dokazi koji te osobe dovode u vezu sa ovim zločinom i svi su pušteni na slobodu",- rekao je izvor blizak istrazi.

Motiv ubistva nije poznat i na tome se intenzivno radi. Ostojićeva porodica je veoma imućna, vlasnici su više firmi i pekare "Zlatno zrno", pa se ispituje da li su ih, eventualno, "reketirale" neke kriminalne grupe. Budući da je Milošev dosije bio čist kao suza, po Lukavici se spekuliše da je on ubijen greškom, i da je meta napada mogao biti samo jedan od članova njegove porodice.

Miloš Ostojić sahranjen je u četvrtak na groblju Vranješ u Istočnom Sarajevu. Na poslednji počinak ispratili su ga mnogobrojna porodica, rodbina, prijatelji i sugrađani. Svi su u šoku i niko ne može da veruje šta ih je snašlo.

"Uzeše nam mladost, sve nam uzeše. Miloš je bio momak za primer, dobar, pošten, vredan. Odavno tužnija povorka nije prošla kroz grad", komentarisali su građani.

Zbog načina na koji je ubistvo počinjeno, profesionalno i pred velikim brojem očevidaca, spekuliše se i da su ubice time želele da pošalju određenu poruku, ali kome i zašto zasada nije poznato. Zločin se dogodio u utorak oko 23 časa u Karađorđevoj ulici. Ostojić se, u društvu prijatelja, džipom dovezao do kluba "Sparta", čiji je vlasnik.

Ubica ga je čekao u zasedi i kada je izašao iz džipa i krenuo u klub, iz neposredne blizine, s leđa je u njega ispalio više hitaca iz automatske puške. Ostojić je prevezen u bolnicu, ali je ubrzo podlegao povredama.

Ubica je pobegao automobilom "golf 5" koji je zapaljen u naselju Ivanići, a u njemu je otkrivena i izgorela puška.

Istragom je utvrđeno da je vozilo ranije ukradeno i da je ubica imao pomagača, koji ga je čekao u vozilu. Na osnovu izjava svedoka, policija proverava i priču da je u pratnji ubice bio još jedan automobil i to "audi", koji do sada nije otkriven.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter