Izvor:
06.01.2019 u 07:37
0

PREDSEDNICI HRVATSKE VLADE I SABORA UPUTILI ČESTITKE PRAVOSLAVNIM VERNICIMA: „Ohrabreni duhom Božića, podsetimo se na to da različitosti spajaju i obogaćuju svaku zajednicu“!

Predsednici hrvatske Vlade i Sabora Andrej Plenković i Gordan Jandroković čestitali su Božić pravoslavnim vernicima koji ovaj, najradosniji hrišćanski praznik slave po starom, Julijanskom kalendaru, javlja Hina.

U svojoj čestiki premijer Plenković je istakao da "različitosti spajaju i obogaćuju svaku zajednicu".

– Ohrabreni duhom Božića, podsetimo se na to da različitosti spajaju i obogaćuju svaku zajednicu. Vrednosti ljubavi i tolerancije upućuju nas na to da međusobnim razumevanjem, poštovanjem i zajedničkim delovanjem pridonosimo uključivom i naprednom društvu na dobrobit svih građanki i građana naše domovine – naveo je Plenković.

– Želim vam još jednom od srca radostan i blagoslovljen Božić, da ga provedete u dobrom zdravlju i miru, u društvu vaših obitelji i najbližih. Mir Božji, Hristos se rodi – napisao je premijer Plenković u čestitki u ime Vlade i svoje lično svim vernicama i vernicima pravoslavne veroispovesti.

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković poželeo je svim vernicima koji slave Božić po Julijanskom kalendaru u svoje lično ime i u ime zastupnica i zastupnika da "ozračje Božića podari svima više zajedništva i odlučnosti, te suradnje, dijaloga i tolerancije u društvu".

– Božić je najradosniji dan u godini za sve hrišćane. Dan koji slavi veru, nadu i život te koji svim vernicima daje snagu i optimizam ohrabrujući ih na njihovom životnom putu. Želim vam da ovaj radosni blagdan provedete u zajedništvu sa svojim obiteljima i bližnjima, te u obostranom razumevanju i solidarnosti – naveo je Jandroković.

– Neka nam svima ozračje Božića podari više zajedništva i odlučnosti kako bi u duhu saradnje, dijaloga i tolerancije u društvu gradili dalje našu domovinu kao prosperitetnu zemlju za sve naše građane. Mir Božji – Hristos se rodi – istakao je predsednik Hrvatskog sabora.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter