BANJA LUKA: Brojni vernici, sveštenstvo i zvaničnici dočekali patrijarha srpskog Irineja! (foto)

Brojni vernici dočekali su jutros patrijarha srpskog Irineja ispred sabornog hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, gde služi arhijerejsku liturgiju povodom trećeg dana Božića posvećenog Svetom arhiđakonu i prvomučeniku Stefanu.

Tokom dočeka kojem su, osim brojnih vernika, prisustvovali i zvaničnici Srpske, sveštenstvo hrama Hrista Spasitelja pozdravilo je srpskog patrijarha i zatražilo da verujući narod ovog kraja duhovno podrži, savetuje i okrepi i da im da snage da istraje na putu Gospodnjem.

Oni su istakli da je današnja poseta patrijarha Irineja, pogotovo u dane kada se slavi Božić, velika radost za sve u Banjaluci i Republici Srpskoj.

Osim patrijarha Irineja, u Hram su stigli mitropolit dabrobosanski Hrizostom, vladika banjalučki Jefrem, bihaćko-petrovački Sergije i zvorničko-tuzlanski Fotije.

Dočeku patrijarha prisustvovali su i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović, ministar energetike i rudarstva Petar Ðokić i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Saborni Hram Hrista Spasitelja/ Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost