Izvor:
16.01.2019 u 10:59
0

U AKCIJI SUZBIJANJA ILEGALNIH MIGRACIJA: Sprečeno je stradanje šestoro dece, pet žena i četiri muškarca!

Zahvaljujući naporima policije, hitne medicinske pomoći, vatrogasaca i zimske službe, sprečeno je stradanje šestoro dece, pet žena i četiri muškarca koji su se po teškim zimskim uslovima ilegalno prešli hrvatsku granicu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policijski službenici stanice granične policije Korenica i pripadnici Specijalne jedinice policije su juče u poslepodnevnim satima u akciji suzbijanja ilegalnih migracija na području planine Plješevica zatekli više osoba kojima je bila potrebna medicinska pomoć, prenela je Hina.

S obzirom na nepristupačnost terena i visoki sneg, a da bi vozila hitne pomoći uopšte mogla da priđu uključeni su, osim policijskih službenika, vatrogasci i radnici zaposleni "Lika cesta" koji su raščistili sneg.

Na mestu događaja vidljivo je bilo da je promrzlo šestoro dece, pet žena i četiri muškarca za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu Hrvatske iz Bosne i Hercegovine.

Kako bi im što pre bila pružena lekarska pomoć, policijski službenici su decu starosti od 1 do 10 godine i žene na rukama izneli do službenih vozila na dubini snega višoj od 50 cm.

Na mestu događaja pružena im je lekarska pomoć, a potom su deca i žene prevezeni u Opštu bolnicu Gospić.

Nakon pregleda, dve žene zadržane su na lečenju, dok se ostale osobe nalaze u prostorijama policije gđe je u toku utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter