Izvor:
20.01.2019 u 12:57
0

BORBA PRESEDAVAJUĆIH, KOMIŠIĆ IZJAVIO: Verujem da će Dodik ispoštovati što je potpisao

Povodom izjava predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika o isključivanju pitanja NATO-a iz agende spoljne politike BiH, oglasio se drugi član Predsedništva BiH Željko Komšić koji je rekao da Dodik u istu ravan pokušava da stavi institucionalne odluke i političke stavove.

Dodik je u subotu ponovio da je sastanak u Briselu sa čelnim ljudima Evropske unije ranije dogovoren, te da će biti iskorišćen za razgovore o evropskom putu BiH o kojem postoji konsenzus, ali nikako za priču o NATO integracijama.

– To je ista ona logika kojom se vodi kada kaže da će mu, zbog promena koje su se u međuvremenu desile u SAD, biti ukinute sankcije.

Jer sankcije koje su mu uvedene, nisu bile trenutni politički stav pojedinaca, već su donete na nivou institucija države – stav je Komšića.

Komšić je ponovio da je jasno da se iznad svega traži poštovanje odluka, a ne toliko poštovanje stavova.

– Međutim, ja verujem da će gospodin Dodik pokazati jednu dozu ozbiljnosti koja priliči političaru kao što je on i ispoštovati ono što je potpisao – poručio je Komšić.

On je dodao da bi Dodik, ako se poziva na poštovanje zakona oko imenovanja mandatara, trebalo da zakazuje sednice Predsedništva.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@Bosnaklar_bosna

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter