Izvor:
20.09.2016 u 00:39
0

SKANDAL U SUDNICI: Otac ubijenog vehabije pretio advokatu DA ĆE GA ZAKLATI!

Suđenje za nasilnu smrt Mostarca Magdija Dizdarevića (36), koji se još 15. jula 2009. očito našao “na pogrešnom mestu u pogrešno vreme”, juče je u Opštinskom sudu u Mostaru završeno pretnjom smrću.

Naime, otac ubijenog je u sudnici prišao jednom advokatu od 11 optuženih te preteći prstom rekao: “Zaklaću te!” Prethodno mu je prilazio i Magdijev brat govoreći: “Videćemo se na onom svetu!”

Sud je odbrani prethodno odbio traženu rekonstrukciju masovnog noćnoga sukoba oko 50 osoba ispred Šarića džamije u mostarskom naselju Luka, a otac je u završnoj reči od optuženih zatražio 52.000 maraka odštete. Presuda je najavljena za sredu.

Tako je okončan sedam godina dug proces za učešće u kobnoj tučnjavi, a za šta preti kazna do tri godine zatvora Igoru Salčinu, Erolu Begoviću, Adnanu Ivkoviću, Nedžadu Klariću, Senaidu Krhanu, Fadilu Bećiroviću, Skenderu i Hadžiji Gašu, Edinu Prgudu i Zenelu Beriši, kao i Harisu Dvizcu koji je pobegao u inostranstvo.

Sve je počelo iz “na oko” banalnih razloga, kada je pijani Erol svojim vozilom na parkiralištu projurio pokraj Harisa, što mu je ovaj odmah prigovorio. Nakon svađe i naguravanja, Erol je nogom udario i na zemlju oborio Harisa koji pri padu slomio levu ruku.

U pomoć su mu priskočili verski istomišljenici pa se Erol dao u beg i svojim prijateljima, koji su tu veče u blizini slavili godišnjicu 401. brigade, povikao: “Ubiše me vehabije!”

Nije puno trebalo da dođe do obračuna iako su neki od sudionika prethodno govorili: “Mi smo muslimani, što nam ovo treba!”

Iako je nekad trenirao borilačke veštine, slabije građeni i boležljivi Magdi, koji je, nakon povratka iz Norveške, kao bivši student Pravnog fakulteta u Sarajevu živeo povučeno, na relaciji kuća – džamija, očito se nije nadao iznenadnom udarcu šake te je i glavom udario o asfalt, što se ispostavilo smrtonosnim.

Njegov brat, koji je takođe bio među verskim pristalicama, javno je okrivljavao Salčina, ali za to nije bilo dokaza, dok su snimke tučnjave objavljene na Jutjub bile izuzetno nekvalitetne.

Avaz
Foto: Novi.ba

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter