Izvor:
23.01.2019 u 12:19
0

POTOČARI: Urušio se krov industrijske hale u koju je Vlada Srbije uložila milion evra!

Zbog obilnih snežnih padavina došlo je do urušavanja dela krova i plafona na jednoj praznoj industrijskoj hali u Potočarima kod Srebrenice, za čiju je kupovinu Vlada Srbije dala milion evra.

Radi se o jednoj od hala nekadašnjeg transportnog preduzeća, koje je u procesu privatizacije više puta menjalo vlasnika.

Opština je to preduzeće kupila od slovenačke firme sa ciljem da u njoj bude pokrenuta proizvodnja nameštaja i koja je prema najavama zvaničnika te opštine trebalo da u početku zaposli 100 radnika, a kasnije 300.

Šef kabineta načelnika srebreničke opštine Vladan Milovanović potvrdio je da je došlo do urušavanja dela krova na hali u Potočarima i da je obaveštena policija u ovom mestu, koja vodi istragu, dodavši da će opština formirati komisiju koja će utvrditi iznos pričinjene štete.

Vlada Srbije je za te objekte izdvojila milion evra, a Milovanović kaže da su hale kupljene za 850.000 evra, a preostalih dobijenih 150.000 evra predviđeno je za njihovu rekonstrukciju.

On dodaje da je ranije izabran izvođač radova za ugradnju stolarije na kupljenim halama u Potočarima i da će se njihova rekonstrukcija nastaviti kada to omoguće vremenski uslovi.

Prošle godine obavljeno je postavljanje novih krovnih pokrivača na halama.

Iako je opštinsko rukovodstvo ranije najavljivalo da će obnova hala biti završena i proizvodnja u njima biti pokrenuta u drugoj polovini prošle godine, jer su obezbeđena sredstva, i iako je zainteresovani investitor-preduzeće "Tapos" iz Srbije registrovao firmu u Srebrenici, taj plan nije realizovan.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter