Izvor:
24.01.2019 u 11:25
0

PODGORIČANIN UMALO OJADIO OPŠTINU BAR: Pokušao da ukrade 2 miliona evra!

Podgoričanin Stevan Glavatović (21) navodno je pokušao da ukrade oko dva miliona evra sa računa Opštine Bar, glumeći pomoćnika javnog izvršitelja Veselina Šćepanovića.
Veselin Šćepanović je lično potvrdio Vijestima da je ova vest istinita, a i iz policije su nezvanično potvrdili da je Glavatović uhapšen.

Šćepanović tvrdi da je osumnjičeni lažnim nalozima o izvršenju najpre preneo dva miliona evra na njegov lažni račun, a potom na svoju firmu. Prevara je, tvrdi, otkrivena pre dva dana, kada je Podgoričanin Centralnoj banci predao još tri rešenja o izvršenju tražeći da se ponovo blokira račun Opštine Bar. Šćepanović je ispričao da ga je službenica CBCG pozvala u utorak i rekla mu da je njegov ovlašćeni dostavljač doneo tri rešenja.

– Rekao sam joj da nikoga nisam ovlastio i da nemam ovlašćenog dostavljača. Bila je iznenađena jer su dokumenta bila skoro verodostojna. Bila je ubeđena da su moj potpis i pečat. Odmah sam znao da je u pitanju prevara" – ispričao je on i dodao da je klupko počelo da se odmotava kada je podneo prijavu protiv NN lica.

Izvršitelj tvrdi da je Glavatović 16. januara otvorio žiro-račun i da je imao falsifikovana dokumenta Ministarstva pravde, kojim ga ministar Zoran Pažin navodno imenuje za njegovog zamenika. Novac je već bio prebačen s lažnog računa na račun Glavatovićeve firme.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter