Izvor:
06.02.2019 u 10:59
0

BRISEL: Potpisan protokol koji otvara vrata za članstvo Makedonije u NATO!

Sve članice NATO potpisale su danas u sedištu Alijanse u Briselu Protokol koji otvara vrata za članstvo Makedonije u Alijansi, javlja AP.

Tako bi Makedonija postala 30. članica NATO.

Ceremoniji su prisustvovali šef NATO Jens Stoltenberg i i makedonski ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov, koji bi uskoro trebalo da se obrate medijima.

Pristupni protokol moraju da ratifikuju sve članice, a Grčka koja je donedavno blokirala napore svog suseda da uđe u Alijansu, trebalo bi da ove nedelje bude prva koja će ratifikovati Protokol.

Nakon toga Skoplje će početi da koristi svoje novo ime a članstvo u Alijansi moglo bi da usledi ili krajem ove ili početkom sledeće godine, navodi američka agencija.

Zvanično Skoplje je prethodno sa Atinom rešilo dugogodišnji spor Prespanskim sporazumom, prema kojem će novo ime države biti Republika Severna Makedonija.

Sporazum su, u međuvremenu, ratifikovali parlamenti obe zemlje.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter