Izvor:
08.02.2019 u 09:34
0

ATINA: Grčka danas glasa za ratifikaciju Protokola o učlanjenju Makedonije u NATO!

Grčki parlament danas treba da glasa o ratifikaciji Protokola o pristupanju Makedonije NATO-u, nakon što je juće skupštinski Komitet za spoljnu politiku i odbranu odobrila Protokol sa većinom glasova.

Očekuje se da grčki poslanici koji su podržali Prespanski sporazum glasaju i za ratifikaciju Protokola o učlanjenju Makedonije u NATO.

Za ratifikaciju protokola o prijemu Makedonije u Alijansu potrebni su minimum 151 glasa.

Nakon glasanja o ratifikaciji Protokola šaljemo verbalnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Severne Makedonije, a oni odmah nakon toga mogu da obaveste UN i sve države koje su ih priznali pod imenom ''Makedonija'' da je novo ustavno ime ''Severna Makedonija“ stupilo na snagu – istakao je zamenik ministra spoljnih poslova Grčke Jorgos Katrugalos.

Prošle srede u sedištu NATO-a je bio potpisan Protokol o pristupanju Makedonije u NATO. Sada parlamenti zemalja-članica Alijanse treba da ratifikuju ovaj protokol kako bi Makedonija postala punopravna članica ove organizacije sa novim nazivom Severna Makedonija.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter