Izvor:
15.03.2019 u 07:42
0

SLOVENIJA: MUP će proterati trojicu državljana Bosne i Hercegovine zbog veza sa islamističkim krugovima!

Slovenačko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će proterati trojicu državljana Bosne i Hercegovine koje zbog veza sa islamističkim krugovima smatra pretnjom po bezbednost.

U ovom trenutku možemo reći da je na predlog ljubljanske policije upravna jedinica Ljubljana otkazala pravo boravka trojici državljana BiH sa stalnim prebivalištem u Sloveniji zbog ugrožavanja sigurnosti države, javne sigurnosti i javnog reda – navelo je ministarstvo unutrašnjih poslova, prenela je Hina.

Kako je sinoć navela televizijska stanica POP-TV, pozivajući se na neslužbene izvore, reč je o trojici muškaraca koji su u kontaktu s džihadistom Bilalom Bosnićem, koji je vrbovao džihadističke borce za rat u Siriji.

Dokumenti policije i obaveštajne agencije SOVA do kojih je došla televizija POP pokazuju da će pomenuta trojka biti prognana iz države jer je ustanovljeno da aktivno podržavaju verski inspirisan nasilni ekstremizam i terorizam, te da podržavaju upotrebu nasilja za postizanje političkih, verskih i ideoloških ciljeva, javila je POP-TV.

Sva trojica su se na odredbu navodno žalila, a za odlazak iz Slovenije nije im određen rok, jer se ne računa da će otići dobrovoljno nego će policija morati da ih deportuje, navode slovenački mediji.

Prema odredbi, u Sloveniju neće smeti da se vrate pet godina.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter