Izvor:
20.03.2019 u 14:55
0

KOLINDA PROKOMENTARISALA PRESUDU KARADŽIĆU: „On će i dalje živeti, a njegove su žrtve davno mrtve…“ (FOTO)

Radovan Karadžić osuđen je pravosnažno na doživotnu robiju za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja, odlučilo je žalbeno veće u Hagu u drugostepenom postupku.

Presudu je komentarisala i hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

– Današnja odluka konačna je presuda jednom od glavnih ideologa i izvršitelja velikosrpske politike, koja se nije ustručavala genocida i drugih najtežih međunarodnih zločina protiv Hrvata i Bošnjaka u cilju stvaranja tzv. Velike Srbije – napisala je na Tviteru.

– Presuda ne može da vrati u život desetine hiljada žrtava i ublaži bol njihovih porodica i preživelih, ali mora da posluži kao trajna opomena o pogubnosti te politike – poručila je hrvatska predsednica.

Doživotnu presudu Karadžiću komentarisla je i bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

– On će i dalje živeti, a njegove su žrtve davno mrtve. I ništa ih ne može vratiti – poručila je.

Kurir
Foto: Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter