Izvor:
27.09.2016 u 20:36
0

Dodik pristao da se pojavi pred Tužilaštvom, ali pod jednim uslovom

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik treba da se javi 3. oktobra na saslušanje u Tužilaštvu BiH, piše EuroBlic. Tužilaštvo BiH je poziv Dodiku zbog organizovanja referenduma o Danu Republike u RS uputilo u ponedeljak.

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da Dodik u Tužilaštvo treba da se javi u ponedelja, 3. oktobra, dan nakon lokalnih izbora u BiH. On je pristao da se pojavi, ali samo na teritoriji Republike Srpske. Dodao je da će poslati dve apelacije Ustavnom sudu.

Prva se odnosi na 1. mart, koji Bošnjaci slave kao Dan ezavisnosti BiH. Tražiće se da se proceni ustavnost ovog praznika na isti način kao i 9. januar. Druga je vezana za neustavnost svih zakona u Federaciji u poslednje dve godine, zbog neustavnog načina konstituisanja Doma naroda federalnom parlamenrta.

Rekao je takođe da njegovi advokati pripremaju tužbu protiv Bakira Izbetbegovića zbog upućenih pretnji.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić smatra da je to potvrda da se glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović direktno uključio u predizbornu kampanju u Srpskoj, i to u korist Dodika, praveći od njega žrtvu pred glasačima.

Pošto su se pojavile različite interpretacije mojih izjava u ovom slučaju, naglašavam da sam protiv bilo kakvog saslušanja zvaničnika Republike Srpske zbog nesprovođenja odluka Ustavnog suda BiH. To je selektivan pristup Tužilaštva BiH. Tom logikom, prvo bi trebalo da budu uhapšeni mnogi drugi, poput Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, koji godinama ne sprovode odluku Ustavnog suda BiH u vezi sa izborima u Mostaru – rekao je Mektić za EuroBlic.

Happytv.rs
FOTO:Twitter/N1infoSA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter