Izvor:
30.03.2019 u 19:09
0

VIŠKOVIĆ: Uveren sam u jedinstvo povodom odluke Ustavnog suda!

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uveren je da će lideri političkih partija na sastanku sa predsednicom RS Željkom Cvijanović zauzeti jedinstven stav o odluci Ustavnog suda BiH kojom je osporen Zakon o Danu RS – 9. januar.

O predlozima koji će biti izneti na sastanku danas ne mogu da govorim, jer se još o njima razgovara. Siguran sam da će stav biti jedinstven i to se može zaključiti na osnovu izjava lidera političkih partija – rekao je Višković.

On je ponovio da će Republika Srpska nastaviti da slavi 9. januar – Dan Republike.

Slavlje će biti još veličanstvenije. Ne mogu nam ga uskratiti, a institucije Republike Srpske naći će način kako da se slavi i to bude uokvireno u zakon – kazao je Višković.

Sastanak političkih predstavnika sa Cvijanović trebalo bi da bude održan u utorak, 2. aprila.

Ustavni sud BiH osporio je Zakon o Danu Republike Srpske – 9. januaru, razmatrajući zahtev za ocenu ustavnosti Dana Republike Srpske koji je u januaru prošle godine podnelo devet delegata Bošnjaka i Hrvata u Veću naroda Srpske.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter