Izvor:
31.03.2019 u 17:23
0

HERCEGOVINA: Aktivirano jedanaest požara van gradova a pet u njima!

Na području istočne Hercegovine aktivno je 11 požara, koji ne ugrožavaju stambene objekte i imovinu građana, rečeno je Srni u Regionalnom centru Republičke uprave Civilne zaštite čije je sedište u Bileći,a gori i na brdu Hum kod Sarajeva gde se nalazi televizijski relej.

U Regionalnom centru Republičke uprave Civilne zaštite u Bileći kažu da je najteža situacija u tom gradu gđe je aktivno pet požara – u Bijeloj Rudini, Baljcima, Šobadinama, Osmić gomili i na području Kobilje glave, gđe gori nisko rastinje i trava. Vatrogasci su na terenu i sprečavaju širenje požara.

Na području Gacka aktivni su požari na Cernici i Beruštici koji se zbog nepristupačnog terena ne gase, kao i požar u Mrđenovićima koji je pod kontrolom.

U opštini Ljubinje na području sela Krtinje vatra je pretila da ugrozi stambene objekte, ali su vatrogasci uspjeli da otklone opasnost.

Prema informacijama iz Centra, aktivan je požar i na Trebinjskim brdima, dok je na području Nevesinja i dalje aktivan požar u Zalomu.

Podseća se da se hercegovački vatrogasci danima bore sa požarima, pa su više puta apelovali na stanovništvo da ne pali vatru na otvorenom prostoru.

Kako je "Dnevnom avazu" potvrđeno iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, zbog požara na brdu Hum na terenu je pet ekipa koje pokušavaju da lokalizuju požar.

Na terenu su pored pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade KS i članovi Dobrovojnih vatrogasnih društava Vratnik i Bjelave.

– Kolege su još na požarištu, ali veći deo je ugašen. Gašenje otežava jak vetar, gorela je površina oko pet kilometara – kazali su vatrogasci.

Navodi se da su sve ekipe uglavnom stacionirane kod releja na Humu. Na terenu je i policija koja obezbeđuje mesto požarišta. Na području Kantona Sarajevo danas je bilo aktivno 13 požara uzrokovanih prolećnjim čišćenjem bašta i dvorišta, potvrđeno je Feni iz Dispečerskog centra Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Od tog broja registrovana su tri veća požara, jedan na brdu Hum u blizini TV repetitora, drugi na Žuči, a treći na području Opštine Ilijaš. Na ostalih deset lokacija požari su bili takođe na otvorenim prostorima gde je gorela trava i nisko rastinje.

Kako je Feni rečeno u PVB-a KS ekipe su upućene na teren i za sada nema ugroženih objekata niti ljudi.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter