Izvor:
30.04.2019 u 09:23
0

ZAEV: Zahvaljujemo Francuskoj i Nemačkoj!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, posle samita Nemačke i Francuske sa liderima Zapadnog Balkana u Berlinu, zahvalio se Nemačkoj i Francuskoj što su prepoznali i ukazali na korake koje je njegova država preduzela i opisao to kao veliki doprinos ka balkanskoj i evropskoj stabilizaciji.

Naša odgovornost i posvećenost ne staju tu, jer evropska ideja o savezništvu različitosti zahteva stalnu brigu o sebi i drugima – napisao je Zaev.

Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron juče su pohvalili Severnu Makedoniju i vlasti u Skoplje zbog uloženih napora u rešavanju dugogodišnjeg spora oko imena sa Grčkom i potpisivanja Prespanskog sporazuma.

Videli smo hrabre korake u sporu oko imena Severne Makedonije i to je dokaz da je moguće da se pronađe rešenje u dugogodišnjim sporovima – rekla je nemačka kancelarka.

Makron je kazao da je Prespanski sporazum dokat da je moguće da se razreše sporovi koji su izgledali nerešivi, samo ukoliko postoji posvećenost.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter