Izvor:
02.05.2019 u 05:41
0

RADIKALIZACIJA AKTIVNOSTI: Albanska opozicija za danas planira blokadu puteva za Tiranu!

Lider albanske opozicione stranke Demokratske partije Ljuljzim Baša, posle sastanka s predsednicom Socijalističkog pokreta za integraciju Monikom Kruemadi, najavio je za danas radikalizaciju aktivnosti ujedinjene opozicije.

Kako je rekao Baša, danas u 18 časova svi glavni putni pravci u Albaniji koji su povezani sa Tiranom biće blokirani, kao najava širenja građanske neposlušnosti, prenosi portal a1on.

Pre podne, kako je naveo, biće određeni zadaci prelazne vlade.

– Mi smo u dubokoj političkoj, ustavnoj, ekonomskoj i socijalnoj krizi i postalo je jasno u poslednja 24 sata da je zemlja je kompletnoj krizi u najznačajnijem procesu za Albaniju, odnosno u procesu evropskih integracija. Razlog tome je izborni kriminal. Nastavićemo s našim akcijama na svakom planu – rekao je Baša najavljujući blokadu puteva i dogovor s opozicionom koalicijom o zadacima prelazne vlade koji će garantovati slobodne i fer izbore.

Razgovaraćemo i o našoj platformi koju ćemo predstaviti Albancima, dodao je, i poručio da se ništa nije promenulo u stavovima ujedinjene opozicije, koju je nazvao "novom većinom".

– Odlazak (premijera) Edija Rame je pitanje o kojem se ne može pregovarati. To će dovesti do formiranje prelazne vlade za sprovođenje slobodnih i fer izbora – dodao je Baša.

Ujedinjena opozicija u Albaniji prošlog četvrtka blokirala je ulaz u Tiranu, a od danas i svakog narednog četvrtka će biti blokirani svi glavni nacionalni putevi sa severa ka jugu, koji vode do glavnog grada.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter