Izvor:
11.05.2019 u 14:58
0

MILORAD DODIK: Izveštaj koji je Savetu bezbednosti UN podneo visoki predstavnik u BIH je lažan!

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da odbacuje izveštaj koji je Savetu bezbednosti UN podneo visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, jer je lažan.

Dodik je istakao da je neshvatljivo konstantno klevetanje i iskrivljavanje činjenica o stanju u Republici Srpskoj od strane Incka, njegovo konstantno klevetanje Srpske u svetu.

Kako je naglasio, s jedne strane je za očekivati takav stav i delovanje Incka, kako bi predstavio BiH, pre svega Srpsku kao lošu državu, i kako bi opravdao enormno visoku platu od 24.000 evra na mesečnom nivou.

Dodik je istakao da Incko traži da se interpretacija Srebrenice mora poštovati.

Mi tražimo da se poštuju činjenice, a ne interpretacije – naveo je Dodik.

Naglasio je da Republika Srpska nema koristi već kontinuiranu štetu od Bosne i Hercegovine.

BiH šalje poruku da u njoj živi neko ko ne poštuje volju naroda na izborima. Mi smo u Srpskoj davno formirali srpsku reprezentaciju za zajedničke institucije – istakao je Dodik na konferenciji za novinare.

Prema Dodikovim rečima, i uprkos Incku, Republika Srpska će nastaviti da šalje izveštaje Savetu bezbednosti UN, boreći se za istinu i pravdu.

On je naveo i da Republika Srpska nema korist od BiH nego štetu, jer nije formiran Savet ministara.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter