MILORAD DODIK: "Ako su grb i zastava Republike Srpske problem, onda o čemu pričamo?"

  Milorad Dodik kaže da "histerija" nastala nakon njegove izjave ne služi ničemu osim podgrevanju unutrašnjih političkih prilika.

- Uniforma je deo tradicije. Oznake koje imaju uniforme Vojske Republike Srpske su i na uniformama Trećeg pešadijskog (Republika Srpska) puka i uopšte ne vidim čemu histerija. Ako su grb i zastava Republike Srpske problem, onda o čemu pričamo? O kakvim oružanim snagama i kakvoj BiH govorimo ako simboli Srpske u njoj nisu prihvatljivi - rekao je Dodik.

Dodik je govoreći o izjavama hrvatskog i bošnjačkog člana Predsedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića i drugih političkih predstavnika u Federaciji BiH date tim povodom, rekao da nije pozvao pripadnike bošnjačke ili hrvatske vojne komponente da obuku uniforme Vojske Republike Srpske, već srpske, koja je i nastala iz Vojske Srpske i koja i po zakonu baštini njenu tradiciju.

On je istakao da reakcije koje su usledile pokazuju da su neki Srbima namenili odredjenu ulogu u BiH, pa ako neće da igraju kako oni sviraju nastaje problem.

- Pozivam Komšića neka održi reč i prijavi me za izazivanje pobune. Od zlatnog ljiljana se više i ne očekuje. Uostalom Komšić se borio u takozvanoj Armiji RBiH, znači protiv Vojske Republike Srpske i jasno je odakle vuče traume - rekao je Dodik.

On je poručio "onima koji bi da kritikuju njegove izjave i tumače Dejtonski sporazum, a da ga nisu ni pročitali", da Oružane snage BiH nisu tekovina Dejtonskog sporazuma.

Prema njegovim rečima, uniforma Vojske Republike Srpske je deo tradicije, a oznake koje se nalaze na njoj su i na uniformama pripadnika Trećeg pešadijskog (Republika Srpska) puka.Izvor: B92
Foto: Twitter/YugoslawAlien

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Novajlije reality
13:55  Vesti
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18.10  Serija: Suze moje sestre
19:00 Čađava mehana
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Novajlije
21:00  Ćirilica 
23:00  Novajlije reality