Izvor:
29.05.2019 u 11:51
0

DODIK: Bošnjačka politička elita ne želi Srbe u organima BiH!

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da su izbori, koji su se dogodili u oktobru prošle godine, pokazali koga narod želi na vlasti.

– Jedna apatična situacija proizvedena je, jer bošnjačka politička elita želi da spreči Srbe da budu zastupljeni u organima BiH – rekao je Dodik.

Kako je rekao, BiH želi put ka EU i status kandidata, ali je očigledan zastoj u izvršavanju ustavnih obaveza doveo i do potpunog zastoja odlučivanja na zakonodavnom i izvršnom nivou.

– Stav Evropske Komisije od početka bio je veoma jasan od početka a to je da se reši pitanje formiranja vlasti. Od svega toga ništa se nije desilo. Ovo je nepotreban zastoj, pa i pitanje koje je važno- put ka EU, nije uspelo to da otkloni – kaže on.

On je ocenio da je BiH u jednoj od najvećih kriza do sada i zatražio da se Savet ministara što pre formira.

– Nema formiranja Parlamenta BiH dok ne dođemo u poziciju da se formiraju izvršni organi Bosne i Hercegovine. BiH ne pripada političkom Sarajevu, Sarajevo pripada BiH – rekao je Dodik.

Izvor:Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter