Izvor:
06.06.2019 u 13:42
0

TUČA I NAPAD NA POLICIJU U BIH: Nekoliko migranata deportovano nakon incidenta!

Šest migranata deportovano je nakon jučerašnje tuče i napada na policiju u Velikoj Kladuši, na severozapadu Bosne i Hercegovine.

U međusobnim sukobima migranata smeštenih u Privremenom prihvatnom centru "Miral" u Velikoj Kladuši i napadu na policijske službenike, lakše su povređena tri policajca i deset korisnika usluga centra.

Oštećeno je i jedno policijsko vozilo, a slobode je lišeno 20 stranih državljana.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić potvdio je i da je šest lica predato Službi za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine radi daljeg postupka, odnosno deportacije.

On je dodao da to nisu jedina lica koja će biti deportovana jer se situacija još prati i prikupljaju se informacije.

– U međusobnoj tuči u i oko privremenog centra učestvovalo je sigurno stotinjak migranata. Trenutno je situacija pod kontrolom, iako je pedesetak lica još van kampa i kriju se po napuštenim objektima. Kod prihvatnog centra su raspoređeni i pripadnici Jedinice za podršku MUP-a USK – naveo je Kljajić.

Napadu na policiju, prethodili su međusobni fizički sukobi u prihvatnom centru i okolnim gradskim ulicama.

– Tridesetak migranata je krenulo na pripadnike policije, koji su pokušavali da spreče dalje međusobne sukobe korisnika centra i da stave situaciju u i oko kampa pod kontrolu. Policijski službenici su tom prilikom morali da ispale i hice upozorenja u vazduh jer je su na bacani kamenje i metalni predmeti – rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter