Izvor:
13.06.2019 u 10:32
0

DODIK: Ambasador Nemačke u BIH u protekle više od tri godine radio na štetu srpskog naroda i Republike Srpske!

Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik obavestio je ambasadorku Nemačke u BiH Kristijan Homan da ne može udovoljiti njenom zahtevu za oproštajnim susretom s obzirom na to da je nije primio ni u posetu prilikom njenog stupanja na dužnost.

Pored toga, kao ambasador Savezne Republike Nemačke u BiH u protekle više od tri godine radili ste na štetu srpskog naroda i Republike Srpske, a time i protiv same BiH i njenog Ustavom predviđenog uređenja – istakao je Dodik.

On je naveo da je bilo očekivano da Homanova, kao predstavnik zemlje koja na ovim prostorima nosi teško istorijsko breme, pokaže više razumevanja i diplomatskog senzibiliteta u svom radu.

Međutim, Vaši javni nastupi i diplomatske aktivnosti tokom boravka u Sarajevu bili su politički obojeni, subjektivni i diplomatski neprimereni o čemu ću obavestiti i najviše predstavnike Savezne Republike Nemačke – istakao je predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH.

Dodik je naglasio da veoma ceni napore Savezne Republike Nemačke da svojim iskustvima i pomoći doprinese procesu pomirenja i izgradnje trajnog mira na celom prostoru Balkana, ali sa žaljenjem mora da konstatuje da ona nije bila adekvatan predstavnik takve jedne Nemačke.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/N1infoSA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter