Izvor:
15.10.2016 u 02:20
0

BAKIR NASTAVLJA ALIJINIM STOPAMA: Nagla islamizacija Federacije BIH, šerijatska pravila se uveliko sprovode!

Bošnjačke vlasti u Federaciji BiH provode ubrzanu islamizaciju tog entiteta.

Ovo potvrđuju brojni primeri i kontroverzne odluke bošnjačkih političkih vlasti, kojima su se šerijatska pravila ponašanja na mala vrata uvela u javni život FBiH.

Rezultati popisa stanovništva iz 2013. godine, koji su pokazali da u nekada izrazito multietničim gradovima, poput Sarajeva, Zenice i Tuzle, danas, praktično, žive skoro isključivo Bošnjaci mnogi su još ranije nazvali pravom sliku današnje FBiH.

U Sarajevu se, tako, prema rezultatima popisa iz 2013. od ukupno 275.000 stanovnika Bošnjacima izjašnjava njih 222.000. Od predratnih 92.000 Srba i 24.000 Hrvata prvih je ostalo samo 10.000, dok se Hrvatima izjašnjava jedva 13.000 stanovnika glavnog grada FBiH.

U isto vreme u Sarajevo se, prema nekim procenama, doselilo oko 40.000 Arapa koji su masovno pokupovali nekadašnje srpske kuće i imanja.

Pozivajući se na rezultate popisa iz 2013, prema kojim muslimana u BiH ima više od 50 odsto, bošnjački studenti iz Sarajeva i Bihaća nedavno su podneli zahtev rukovodstvima univerziteta iz tih gradova da im se za vreme nastave omogući pravo na molitvu.

U prilog onima koji tvrde da se u bošnjačkom delu FBiH događa ubrzana islamizacija društva idu i podaci da je u sarajevskim vrtićima još od 2008. godine uvedena obavezna islamska veronauka za bošnjačke mališane te da je u isto vreme iz gotovo svih bošnjačkih gradova “proteran” Deda Mraz, kao navodni “hrišćanski simbol” proslave Nove godine.

Opšte zgražavanje javnosti u nebošnjačkim delovima BiH, ali i nesumnjiv dokaz o tome “kuda ide Sarajevo” pre sedam godina izazvala je i odluka menadžmenta tada tek otvorenog tržnog centra da iz prodaje u prodavnicama dečjih igračaka povuče lutku Pepe Praseta, popularnog lika iz crtanih filmova, jer ona, navodno, vređa osećanja islamskih vernika.

Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu i jedan od najpoznatijih islamologa na ovim prostorima Miroljub Jevtić za “EuroBlic” kaže da su u pravu svi oni koji tvrde da se u bošnjačkom delu FBiH vodi smišljena politika islamizacije društva.

– Svako ko iole poznaje učenje islama zna da je ideja islama da se proširi na čitav svet. Još od vremena formiranja prvih političkih partija u BiH politika SDA je bila da se uradi potpuna islamizacija BiH – kaže Jevtić.

On tvrdi da je “širenje islama” osnovni cilj bošnjačke političke elite, a kao dokaz navodi demografsku “eksploziju” Arapa u FBiH, posebno u Sarajevu.

– Islam je u svojoj osnovi izrazito politička religija, koja svoje teološke ciljeve ostvaruje isključivo kroz postojanje islamske verske države u koju su uključeni svi muslimani, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost. Naseljavanje Arapa predstavlja ubrzavanje tog procesa, pošto domaćih muslimana u BiH nema dovoljno da bi se ta politika mogla ostvariti. Takve tendencije se ne mogu promeniti jer glavni uzročnici te situacije jesu evropski faktori, koji ne žele da vide pravu prirodu islama – kaže Jevtić.

Antić: Bakir nastavlja Alijinu politiku

Politikolog religije i ekspert za islam Velizar Antić za „EuroBlic“ tvrdi da fenomen islamizacije BiH nije skorijeg datuma te da se ta pojava može vezati za početak 90-ih godina prošlog veka.

– Islamizaciji BiH ide u prilog i politika koju vodi najjača stranka bosanskih muslimana. Predsednik SDA je sin čoveka koji je otvoreno zagovarao uspostavljanje islamskog poretka u BiH. Bakir Izetbegović koristi svaku priliku da naglasi kako ne zaboravlja ideje svog oca, a te ideje nisu ništa drugo nego islamizacija BiH – kaže Antić.

Izvoznici terorista

Prema podacima brojnih domaćih i stranih obaveštajnih službi, BiH je procentualno, po glavi stanovnika, najveći evropski “izvoznik” boraca za terorističku Islamsku državu.

Na teritoriji FBiH nesmetano rade i 22 paradžemata i vehabijske komune, koje su brojni bezbednosni stručnjaci ocenili kao “leglo” potencijalnog terorizma.

Blic
Foto: YouTube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter