PRIPADNICI OVK: Novi pozivi Specijalnog suda!

 

Trojica bivših pripadnika tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), koji su jednom već saslušani u okviru Tužilštva Specijalnog suda u Hagu, iako im je najavljen i drugi poziv, do sada ga nisu dobili. 

Reč je o Sokolu Dobruni, bivšem šefu vojnog suda OVK, Sabajadinu Ceni, bivšem komandantu te paravojne formacije i Flamiru Hotiju, bivšem pripadniku.

Specijalni sud formiran je radi utvrđivanja i kažnjavanja ratnih zločina koje su počinili Albanci nad Srbima i pripadnicima drugih manjina, kao i lojalnim Albancima, tokom poslednjih sukoba na KiM.

Sud je formiran u leto 2015., sa sedištem u Hagu i do danas nije podignuta nijedna optužnica.

Dobruna je u Hagu saslušan decembra prošle godine i od tada nije dobio novi poziv, iako su mu, kako kaže, rekli da će ga ponovo kontaktirati.

- Nisam imao nikakvog kontakta sa Specijalizovanim tužilaštvom, uprkos tome što mi je rečeno da će me nakon tog razgovora pozvati ponovo, s tim da vreme nije bilo određeno - rekao je Dobruna.

Dobruna kaže da još uvek ne zna tačno da li se on tretira kao sumnjičeni ili svedok, iako je dva danas uzastupno saslušavan u Prištini.

- Ne prihvatam Haški tribunal, ali poštujem volju Skupštine Kosova i zato sam se odazvao pozivu. Kada sam ga potpisao, pisalo je da sam ''osumnjičeni svedok'' i ovaj termin za mene je nedostupan jer sam ili osumnjičeni ili svedok - rekao je Dobruna.

 

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Provodadžija  
11:55  Vesti  
12:05  Provodadžija  
12:55  Vesti  
13:05  Novajlije reality  
13:55  Vesti  
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Suze moje sestre  
19:00  Čađava mehana  
20:00  Upoznajte Novajlije  
21:00  Provodadžija  
22:00  Sudbine  
23:00  Novajlije reality