Izvor:
18.10.2016 u 16:21
0

DODIK BEZ DLAKE NA JEZIKU: Duraković očigledno politički projekat Sarajeva!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je aktuelni načelnik Srebrenice Ćamil Duraković, koga će na toj poziciji zameniti Mladen Grujičić, očigledno bio politički projekat Sarajeva i nekih delova međunarodne zajednice, sa ciljem da stvore faktičku situaciju po kojoj Srebrenica i nije RS.

"Čuo sam, naravno, da je Duraković rekao: Evo ako ja ne budem načelnik – ja ću se iseliti odavde, a za mnom će i mnogi drugi. To govori o farsi koju oni godinama prave oko Srebrenice. I naravno, pokušavaju da čak i u nekome spinovanju o budućem nekom razvoju naprave slučaj od Srebrenice, što ona uopšte, naravno, nije", rekao je dodik za Sputnjik.

Podsetio je da je RS pre osam-devet godina donela odluku da je Srebrenica od posebnog interesa.

"To je podrazumevalo i ekonomska pitanja, kao što su koncesije na neka prirodna bogatstva koja tamo postoje i neka dodatna prava koja možemo da damo toj lokalnoj zajednici. Nikada to nismo mogli da završimo sa Ćamilom Durakovićem", naveo je.

Kada sada, kako kaže, to uradimo, to će biti dobra poruka svima koji su voljni i željni da vide poboljšanje i novu dimenziju razvoja, a ne da vide samo razloge za sukobljavanje zbog tragedije koja se desila i jednima i drugima.

Bošnjaci u Srebrenici su dobrodošli sa stanovišta njihovih rava, rekao je Dodik i dodao:

"Nisam znao da žive tamo samo zato što je musliman načelnik i da će se iseljavati ako dođe neko drugi. To je deo njihove slobodne volje. Ali mislim da je to samo pretnja u periodu kada su pokušali da ospore rezultate izbora".

Ukazao je i da se oko Srebrenice mnogo toga čulo, pa i da je, na primer, Duraković dopustio sebi da kaže nešto što Srbinu – da ne može Srbin da bude načelnik.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter