Izvor:
21.10.2016 u 18:37
0

SAOPŠTENJE DEMOKRATSKOG FRONTA: Traže ostavku specijalnog tužioca, jer je baronisao i plašio narod krvoprolićem!

Opozicioni Demokratski front očekuje da specijalni tužilac Miliovje Katnić podnese ostavku ili da bude hitno smenjen i procesuiran, nakon što je izjavio da je u hapšenjem srpskih državljana sprečeno krvoproliće u Crnoj Gori.

Katnić je sinoć izjavio da je sprečeno krvoproliće i da Crna Gora bude zavijena u crno jer su državljani Srbije, osumnjičeni za terorizam i stvaranje kriminalne organizacije, imali nameru da, maskirani u crnogorske policajce, pucaju na građane.

U Demokratskom frontu smatraju, naime, da je Katnić izvršilac više krivičnih dela koja na sam dan i posle izbora, 16. oktobra.

Predsedništvo DF-a je danas održalo hitnu sednicu povodom skandaloznog nastupa Katnića u crnogorskim medijima, a nakon toga su objavili saopštenje u kojem se, između ostalog, kaže:

– DF očekuje da Katnić podnese ostavku ili hitno bude smijenjen i da se odmah procesuira zbog više krivičnih dela koja je izvršio pre, na dan i posle izbora, a sve zbog slepe odanosti režimu i kriminalnim grupama koje su partneri Mila Ðukanovića.

Za Crnu Goru bi, navodi se u saopštenju, bilo lekovito da jedna takva osoba odmah bude smenjena jer trenutno, uz "Ðukanovića i njegovu družinu, predstavlja najveću opasnost po mir i bezbjednost Crne Gore i njenih građana".

Ocenjuje se da je Katnić, sa pozicije koju pokriva i moći kojom raspolaže, u izbornom danu počinio seriju krivičnih dela poput širenja panike, izazivanja atmosfere straha, kršenja izborne tišine i otvorenih pritnji opoziciji.

Navodi se da je u jednom periodu, Katnić pojedinim potezima, a prvenstveno obračunom sa onima iz DPS-a koji su se našli u konfliktu sa Ðukanovićem, počeo da skreće pažnju na sebe i stvara privid nezavisnosti i profesionalzma.

– Međutim, dovoljan je bio samo jedan izborni krug da se pokaže pravo lice ovoga čoveka, lice partijskog poslušnika spremnog na sve i svašta samo da bi ispunio interese Ðukanovića. Takva osoba ne sme više pokrivati ovako odgovornu funkciju – kaže se u saopštenju, preneli su crnogorski mediji.

DF smatra da Ðukanovićeva vlast treba hitno da bude promenjena, a svi koji žele da Crna Gora postane pravna i slobodna država, treba da doprinesu promenama. "Jer nakon izbora postoji ogroman prostor da se u te promene najzad zakorači, nakon punih 27 godina", poručuju iz DF-a.

Tanjug
Foto: facebook.com/DemokratskiFront

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter