Izvor:
13.08.2019 u 11:05
0

SEVERNA MAKEDONIJA: Vrhovni sud u Skoplju demantuje informacije da je već doneo odluku o izručenju!

Vrhovni sud u Skoplju demantuje informacije da je već doneo odluku po zahtevu Srbije za izručenje bivšeg pripadnika takozvane OVK Tomora Morine i precizira da se odluka može očekivati uskoro, najranije sutra, u sredu.

"Predmet je poslat na mišljenje u Javnom tužilaštvu, a, nakon što je vraćen, danas je zaveden i dodeljen sudiji u Vrhovnom sudu Republike Severne Makedonije", navodi se u odgovoru iz Kabineta predsednika Vrhovnog suda, na pitanje Tanjuga da li je tačna vest, koja je juče objavljena na portalu makedonske televizije Alsat M na albanskom jeziku, da je taj sud doneo odluku o neizručenju Morine.

Odluka bi, preciziraju u Vrhovnom sudu, mogla da bude donesena najranije sutra.

Bivši pripadnik takozvane OVK Tomor Morina je uhapšen na graničnom prelazu Blace na osnovu Interpolove poternice. Morina je optužen za ratne zločine protiv čovečnosti na KiM u periodu od 1998. do 1999. godine.

Prethodno je Krivično veće Osnovnog krivičnog suda u Skoplju donelo rešenje da nisu uspunjeni uslovi za ekstradiciju Morine.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter