ALBANSKI PREMIJER O OSTAVCI VALDRINA PJETRIJA: "On nije kriminalac, nedopustivo lažno predstavljanje!"

Albanski premijer Edi Rama smatra da gradonačelnik Skadra Valdrin Pjetri, koji je podneo ostavku zbog optužbi da je u Italiji bio osuđen na šverc droge, nije kriminalac, ali da je prikrivanje određenih stvari nedopustivo.

Rama je, prenosi albanska agencija ANA, ocenio da je Valdrin Pjetri i u administracije prethodne vlasti u Skadru radio korektno i da "šta god da je radio kada je imao 19 godina ne znači da je kriminalac". 

- Stranke ne mogu da objavljuju podatke iz krivične evidencije za pojedince. Ovi dokumenti se mogu dobiti samo na zahtev policija ili tužilaštva. Krajnje je vreme da se u proceduru za registraciju liste na izborima uključi i takva vrsta provera kandidata - rekao je Rama

Rama smatra da kandidati koji nisu izneli tačne podatke o sebi trebalo da budu isključeni iz izborne trke bez mogućnosti da se registruju na izborima, te da moraju da preduzmu potpunu odgovornost za lažno predstavljanje. 

Nakon objave Pjetrija o njegovoj ostavci na funkciju gradonačelnika Skadra oglasio se i lider opozicione Demokratske partije u Albaniji Ljuljzim Baša koji je na svom tviter nalogu napisao da takva odluka znači "jednog kriminalca manje u albanskoj politici", dodavši da ništa nije gotovo dok ne ode Rama
Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije - Live
02:30  Posle ručka