Izvor:
17.08.2019 u 17:07
0

PILOT OBJASNIO ZAŠTO JE SLETEO NA AUTO-PUT: Imao sam dve opcije!

Pilot Teodor Goričanec bio je prisiljen da zbog tehničkih poteškoća sleti na auto-put A6.

U tom trenutku s njim je bila polaznica pilotske škole, leteli su prema Rijeci.

Ja sam samo želeo jednu stvar, da je kolegica koja je na školovanju cela, bez povreda. Razmišljao sam samo o tome da nekoga ne povredim na autoputu, da nemam nekog na duši kasnije i da nam se avion prilikom dodira i sletanja ne zapali – kazao je pilot Teodor Goričanec nakon incidenta.

Upravo zahvaljujući njegovom iskustvu i smirenosti, niko nije povređen. Pilot Goričanec iza sebe ima oko 1000 sati naleta.

"Imao sam dve opcije"

– Leteli smo s aerodroma Lučko prema Rijeci. U 55. minuti leta motor je počeo da gubi snagu. Pokušavali smo da se održimo na toj visini, ali nismo uspeli. Morali smo da tražimo prinudni teren za sletanje. Imao sam dve opcije – teren koji mi je nepoznat, ali se činio ravan, ili auto-put. Odlučio sam se ipak za auto-put, što je bilo teško jer je danas gust saobraćaj. Pokušavao sam mirno i staloženo naći neku rupu između vozila koja su se kretala auto-putem. Morao sam se teškom mukom dovući i sleteti pre velikog semafora. S druge strane je bio dalekovod pa bi takvo sletanje imalo svoje posledice – kazao je.

Dodaje da ga ni u jednom trenutku nije uhvatila panika.

– Stres se javio tek pola sata nakon događaja, ali sam ga mirno prebrodio – kaže pilot.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter