Izvor:
21.08.2019 u 12:44
0

DODIK SA SRBIMA IZ FBIH: Dogovorene mere pomoći!

Dogovorene mere pomoći Srbima u FBiH stabilizovaće situaciju i umiriti srpski narod u opštinama na čijem su čelu srpski načelnici, poručili su predstavnici Srba u FBiH nakon sastanka sa Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsedništva BiH danas u Banjaluci.

Dodik i premijer Republike Srpske Radovan Višković razgovarali su sa nacelnicima opština Bosanski Petrovac, Glamoc, Grahovo i Drvar o položaju Srba u opštinama u Federaciji BiH i migrantskoj krizi.

– Donijeli smo neke zaključke koje sada treba implementirati na terenu. Mere pomoći srpskom stanovništvu u FBiH biće na svaki način, imaćemo apsolutnu bezuslovnu podršku. Izgradnja migrantskog centra u Medenom Polju će biti sprečena – rekao je Ðorđe Radanović, predsednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH.

On je u dodao da je pored migracione krize, na sastanku bilo reči i o najavi Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Livno o obeležavanju 24 godine od navodnog oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara.

Dejan Prošić, načelnik opštine Bosanski Petrovac, rekao je da su zbog predložene lokacije izgradnje migrantskog centra na teritoriji njihove opštine u Medenom Polju, doneli rezoluciju koja se protivi takvom načinu rešavanja migrantske krize i koja se kosi sa svim humanim, zdravorazumnim i zakonskim normama.

– Mi tražimo partnere i saveznike u rešavanju našeg pitanja, danas smo dobili podršku predstavnika srpskog naroda i hvala im na tome što su nam pružili svaku moralnu i finansijsku podršku za naše aktivnosti – rekao je Prošić.

Dodao je da je Dodik, protiv represivnih mera bez preke potrebe, te da treba biti oprezan kod bezbednosne situacije.

– Bez obzira na versku, političku i nacionalnu pripadnost mi smo svi u Bosanskom Petrovcu protiv takvog rešeavanja migrantske krize – istakao je Prošić.

Na sastanku je razgovarano i o najavi Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Livno o obeležavanju 24 godine od navodnog oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara, kao i nameri da se u Medenom Polju smeste migranti.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter