Izvor:
27.08.2019 u 17:44
0

DODIK: Pomoć Srbije nikad nije bila veća, zahvalnost Vučiću!

Srbija će, kako je za rekao srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, pomoći Republiku Srpsku sa 25 miliona evra do kraja godine kako bi se održala likvdnost i sposobnost budzeta da izvrši sve svoje obaveze.

Dodik posebno zahvaljuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na njegovom razumevanju za poziciju Republike Srpske i na političkom i na ekonomskom planu, te ističe da je u poslednje vreme Srbija odobrila preko 32 miliona evra pomoći za lokalne zajednice u Republici Srpskoj.

Kaže da je tih 25 miliona evra najveći i najznačajniji obim pomoći koji je RS ikad imala od Srbije, te dodaje da "samo veliko razumevanje predsednika Vučića znači da je to moguće".

Prema njegovim rečima, sve opštine kao i četiri u Federaciji BiH koje imaju srpsku većinu dobijaju pomoć od Srbije.

Dodik je zbog toga zahvalio predsedniku Vučiću i njegovom timu, ministru finansija Srbije, premijerki Ani Brnabić kao i celoj Vladi i svima okupljenima oko ideje da se pomogne Republici Srpskoj.

U razgovorima juče i danas sa Vučićem dogovoreno je da se pomogne i opštinama u Federaciji BiH sa većinskm srpskim stanovništvom koje, kako Dodik navodi, federalni organi vlasti u Sarajevu potpuno zapostavljaju, gde se uzurpiraju mnoga prava odlučivanja o infrastrukturnim stvarima i resursima i gde se pokusavaju degradirati javni sektori, poput zdravstva, obrazovanja.

– Zahvaljujući Srbiji moći ćemo ove godine da koncentrišemo podršku Drvaru od milion evra – kaže Dodik, te navodi da će i druge opštine, poput Grahova, Glamoča i Petrovca dobiće dodatno po 250.000 do 300.000 evra za rešavanje infrastrukturnih problema.

U Grahovu ćemo obnoviti kuću i spomen dom Gavrilu Principu, kazao je Dodik.

– Pomoć Srbije opštinama u RS i Federaciji BiH biće obimna i uticaće značajno na stanje i stabilnost naših javnih računa i rešavanje infrastrukturnih problema – naveo je srpski član Predsedništva i dodao da u RS podržavaju napore predsednika Vučiha u stabilizaciji Srbije.

– Kad čujem ponekad kritike na bilo šta što su Srbi uradili, znam da to rade ljudi koji nikad ništa nisu uradili – primetio je Dodik i zaključio: "Mislim da Vučić dobro vodi Srbiju i u tom pogledu želim još jednom da izrazim zahvalnost".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter