Izvor:
28.08.2019 u 07:12
0

IDENTIFIKOVANO VIŠE OSOBA ZA NAPAD NA SRBE KOD KNINA: Bez zvanične potvrde da su uhapšeni!

Hrvatska policija je identifikovala više osoba koje se sumnjiče za napad na Srbe u kafiću Uzdolju kod Knina.

Sinoć je nekoliko je osoba privođeno na ispitivanje u policijsku stanicu u Šibeniku, saznajemo od izvora bliskih istrazi koji dodaju i da još nema zvanične potvrde da su uhapšeni.

– Još je u toku kriminalističko istraživanje i tek kad bude dovršeno, moći ćemo da kažemo da li je neko od privedenih na razgovor i posle prikupljanja dokaza uhapšen- kaže Marica Kosor, portparolka PU Šibensko-kninske.

Na ispitivanje je privedeno navodno desetak ljudi, a toliko ih je nabrojao i vlasnik kafića Boris Petko, koji je rekao da je napad 21. avgusta, dok su gosti gledali utakmicu Crvene zvezde, bio isplaniran i motivisan mržnjom prema Srbima. Podivljali napadači nisu poštedeli ni žene ni decu.

Boris Petko

– Upali su maskirani, videle su im se samo oči. U rukama su imali šipke i palice. Viknuli su 'majku vam je**m, Zvezdu gledate!'. Tad je nastao haos. Letele su čaše, flaše… Kao da je bomba pala u kafić. Ženi su rasekli nogu i morala je na ušivanje. Pokušala je da zaštiti sedmogodišnje dete koje se poseklo na staklo. Mogu mnogo toga da razumem, ali napasti ženu i decu, to ne mogu nikako- ispričao je između ostalog tada Boris Petko.

Slučaj je okarakterisan kao krivično delo iz mržnje i izazivanje nereda, a krivcima prijeti kazna zatvora od šest meseci do maksimalno 5 godina zatvora.

U napadu maskiranih mladića najteže je stradao dečak (16) kog su tako udarili palicom po glavi da su mu lekari stavili osam šavova.

Još uvijek nije izvesno da li policija i dalje insistira na tome da napadi i Đevrskama i Uzdolju nisu povezani.

Izvor: Kurir
Foto: Facebook/Marijo Kotarski

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter