Izvor:
28.08.2019 u 09:01
0

ANDREJ PLENKOVIĆ ISPROZIVAO PUPOVCA: „Dosta sa spiralom mržnje!“

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio da na sastanku rukovodstva HDZ, čiji je predsednik, nije bilo reči o mogućnosti raskidanja koalicije sa SDSS.

Plenković je rekao i da je lidera Samostalne demokratske srpske stranke Milorada Pupovca pozvao da ne doprinosi polarizaciji društva.

– Svako ko obavlja ključne političke dužnosti i deo je parlamentarne većine treba doprinositi smanjivanju tenzija. Hoću da se obustavi negativna spirala koja je krenula proteklih dana. Očekujem da se počinioci individualnih krivičnih dela pronadju i kazne. Dosta sa spiralom mržnje, to ne dolazi u obzir u zemlji koja je članica EU, NATO, koja ide naprijed. Takve teze o Hrvatskoj ne stoje– rekao je Plenković.

Na pitanje je li se na sastanku rukovodstva HDZ razgovaralo i o napadima na Srbe u Hrvatskoj i istupu Milorada Pupovca, on je rekao da je bilo reči o svim zbivanjima proteklih dana u Hrvatskoj, dodajući da je politika koju vodi stvaranje zemlje u kojoj se sve manjine osećaju sigurno, uključujući i srpsku.

Još je jednom oštro osudio prošlonedeljne napade i istakao da očekuje od policije da će procesuirati počinioce.

– Što se tiče politike Vlade i odnosa u parlamentarnoj većini, mi isto tako smatramo krajnje neprimerenom pa i nedopustivom izjave našeg partnera u koaliciji, u parlamentarnoj većini koje su upućivale na zaključak da je Hrvatska faktor nestabilnosti, da se savremena Hrvatska uporedjuje s režimom NDH. Smatramo da to ne stoji i odlučno odbacujemo takve teze– rekao je Plenković.

On je dodao da ne prihvata ni tezu da u Hrvatskoj vlada klima koja podstiče na netrpeljivost prema manjinama, a najmanje da je za to odgovorna njegova Vlada i politika.

– Sve što radimo u protekle tri godine išlo je za smanjivanjem polarizacije u društvu– rekao je Plenković.

Izvor: B92
Foto: YouTube/ Al Jazeera Balkans/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter