Izvor:
29.08.2019 u 17:26
0

PLENKOVIĆ RAZGOVARAO SA PUPOVCEM: Vlada osudila sve incidente!

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da je razgovarao s predsednikom Srpske demokratske samostalne stranke Miloradom Pupovcem.

Oni su razgovarali zbog poslednjih napada na pripadnike srpske nacionalne manjine i njegovih izjava o sličnostima današnje Hrvatske sa ustaškom Nezavisnom Državom Hrvatskom u Drugom svetskom ratu.

– Sastali smo se i razgovarali, on je iskazao svoju zabrinutost zbog incidenata koji su se dogodili, što razumem. Ponovio sam vrlo jasan stav koji sam kazao i danas u uvodnom delu sednice Vlade – rekao je Plenković.

– Ja lično i članovi Vlade osudili smo sve incidente i policija je vrlo brzo reagovala, identifikovala i uhapsila većinu osoba koje se sumnjiče za krivična dela. Očekujem da budu kažnjeni – rekao je Plenković.

Plenković je rekao i da ne postoji klima u hrvatskom društvu koja je netrpeljiva prema manjinama i koju bi sukreirala Vlada, i dodao da ne odustaje od svog uverenja da manjine traba da budu deo parlamentarne većine u Saboru.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter